Om akupunktur

Det du behöver veta.

Akupunktur är en behandling med engångsnålar som sätts in i speciella punkter på kroppen och bidrar till ökad produktionen av olika ämnen. Vid behandling mot smärta är det kroppseget endorfin som produceras och minskar härmed smärtan. Nålarna skickar nämligen stimulering genom nerverna från det behandlade punkterna till ryggmärgen och vidare upp till hjärnan. Det leder sedan till en ökad blodcirkulationen i kroppen och motverka smärtan i kroppen.

Hur föregår en akupunkturbehandling?

Innan en akupunkturbehandling går vi igenom sjukhistoria för att finna orsaken till sjukdomen eller smärtan. Härefter spritar man av hudområden som ska behandlas med tunna sterila nålar. Ett antal nålar sätts in på specifika punkter, kallas akupunkturpunkter, som stimulerar vävnaden i kroppen. Känslan som uppstå kan beskrivas som avdomnad, tryckande eller pirrande men detta är helt ofarligt för kroppen. Ibland behöver man öka stimuleringen och använder då en elektroakupunktur. En elektrisk apparat som kopplas till nålarna. Under en behandling används ungefär tre till tolv nålar beroende på besväret. Dessa kommer att sitta på kroppen i ungefär 20 – 30 minuter. Oftast behöver man upprepa behandlingarna för att få full effektivitet. Ungefär efter 3 behandlingar så brukar resultatet visa effekt och kroppen har börjar tillfriskna sig.

Hur mår man efter behandlingen?

Akupunkturbehandling har minimala biverkningar. Efter en behandling kan musklerna känns avslappnande och man upplever detta som trötthet.

Socialstyrelsen godkände akupunktur 1984 för behandling av smärta och sedan 1993 har akupunktur kunnat jämställas med annan medicinsk behandling i sjukvården. Enligt internationell standard bör en legitimerad akupunktör ha flera års utbildning.

Ni kan läsa mer om akupunktur och föreningar som jag är medlem i här:

https://wfassweden.se/
https://www.akupunkturforbundet.se/

Kontakta mig

För att boka en tid eller ställa en fråga.

Kontaktuppgifter

Besöksadress
Lasarettsboulevarden 2G
291 33, Kristianstad

Telefon: 044 -12 20 15
Mobilnr: 0709 - 26 08 48
E-mail: Lindefeng@live.com

Address

Lasarettsboulevarden 2G
291 33, Kristianstad

Kontakt

Telefon: 044 -12 20 15
Mobilnr: 0709 - 26 08 48
E-mail: Lindefeng@live.com